Prodej v aukci

Prodej v aukci

na webu Aureas - portál aukcí

Prodej bytu by měl jeho majiteli vydělat peníze, místo toho ale často skončí velkým fiaskem. 90% lidí opakuje stále dokola stejné chyby, díky kterým se připraví o spoustu peněz, ztratí moře cenného času a přivodí si vrásky na čele... Řešením je ONLINE AUKCE AUREAS 6+1, díky které získáte:

  • NEJVÝKONNĚJŠÍ nástroj na prodej NEMOVITOSTÍ, se kterým vyděláte až o 50% víc peněz než ostatní, a byt se prodá do 30 dnů (v aukci se o Váš byt "popere" více zájemců díky příhozům peněz). Navíc nehradíte náklady aukce, protože ty uhradí kupující!
  • ZDARMA perfektně ošetřené smlouvy
  • ZDARMA profesionální fotografie a virtuální 3D prohlídka
  • ZDARMA inzerce na mnoha reklamních kanálech
  • ZDARMA profesionální jednání se zájemci a organizace prohlídek bytu
  • ZDARMA třešnička na dortu – vše zařídíme a zaplatíme my z AUREASu. Vy si tak ušetříte nervy, desítky hodin času a námahy a navíc výdaje ve výši až 30.000 Kč!

 + GARANCE nulového rizika: když aukce nedopadne úspěšně, nezaplatíte ani korunu a ztratíte maximálně 1 měsíc času. Z našich dat ale víme, že 90% aukcí dopadne více než skvěle!

DNES SPECIÁLNÍ AKCE:

  • ZDARMA Foto Staging: naaranžujeme a nafotíme Váš byt, aby se skvěle prodával (ušetříte minimálně 3.000,- Kč)
  • ZDARMA konzultace: cokoliv potřebujete vědět o prodeji nemovitosti, poradíme Vám, a to zcela nezávazně
  • Home Staging se slevou 50%: jestli Váš byt zeje prázdnotou, vybavíme ho nábytkem a dekorací, aby působil lépe na zájemce (ušetříte minimálně 2.500,- Kč)

 

Klikněte na tlačítko a prodejte Váš byt v online aukci:

 

 

 

 

Prodáváte byt a bolí Vás z toho hlava? Nezoufejte, naštěstí pro Vás je zde řešení, které vyřeší všech 6 kritických problémů, navíc s garancí nulového rizika (proto 6+1). O které kritické problémy se jedná?
 
1) Špatně nastavená prodejní cena bytu
2) "Děravá" smluvní dokumentace
3) Byt není magnetem pro zájemce
4) Nedostatečná nebo nekvalitní inzerce
5) Neprofesionální jednání se zájemci
6) Snaha zvládnout vše bez pomoci

 
Tímto řešením je online aukce nemovitostí AUREAS. 

Aukce nemovitostí dlouho fungují v USA, Kanadě, Velké Británii, Austrálii a dalších vyspělých ekonomikách. A je to řešení vlastně maximálně jednoduché a navíc nám dobře známé. Schválně, v kolika filmech jste viděli aukci obrazů? Nebo jste se dokonce nějaké aukce zúčastnili osobně? Takže víte, že takový obraz se dá prodat i za mnohonásobek vyvolávací ceny.

Ne, u nemovitostí nečekejte, že se cena vyšplhá několikanásobně výš. Ale i 10, 30 nebo 50 % navíc oproti Vaší představě může znamenat několik desítek nebo i stovek tisíc korun ve Vaší kapse.

Online aukce je extrémně rychlý a výkonný nástroj na prodej nejen bytů, ale i domů, pozemků nebo garáží. Získáte za Vaši nemovitost až o 50% víc peněz, než kdybyste byt prodávali sami. Je to díky tomu, že v aukci se o Vaši nemovitost "popere" více zájemců. A cena se tak dokáže výrazně vyšplhat, někdy i do závratných výšin.

Jak to funguje? Mrkněte na zkrácený sestřih online aukce bytu 3+1 v Mostě:

 

Klikněte na tlačítko a prodejte Váš byt v online aukci:

 

ONLINE AUKCE - moderní způsob prodeje nemovitostí

Aukce je označení pro takový způsob prodeje zboží či služeb, kdy je cena stanovena nejvyšší nabídkou ze strany zájemců. Jedná se o tržně založený způsob prodeje. Zájemci při aukci podávají průběžně své nabídky. Online forma umožňuje účastníkům aukce soutěžit v podstatě odkudkoliv, stačí počítač nebo chytrý telefon a připojení k internetu. Zájemce, který podá nejvyšší nabídku, vyhrává aukci. Takový účastník ("vítěz aukce") za podmínek stanovených aukcí následně uzavře kupní smlouvu s navrhovatelem aukce. Prodej v aukci je vhodný hlavně v případě, kdy je možné předpokládat více zájemců o koupi nemovitosti. Aukce je vhodným řešením pro menší a střední byty (velikost cca do 80 m2), ale také třeba pro chaty a chalupy, popřípadě pozemky s menší výměrou (optimálně do 1000 m2). Pro prodej luxusních nemovitostí s vysokou cenou se aukce příliš nehodí.

V Česku stále populárnější novinka

Prodej nemovitostí formou aukcí se využíval již ve starověkém Římě (v latině Auctio = zvýšit), ale první písemné zmínky o aukcích jsou staré již 2500 let z dob Babylonské říše (ovšem proslavily se spíše jako forma "prodeje" nevěst ženichům). Ve velkém měřítku se realitní aukce začaly využívat v 17. stolení v Anglii a odtud se záhy rozšířily do celého světa. V dnešní době se nemovitosti v aukcích naprosto běžně prodávají např. v Austrálii, USA, Kanadě, Norsku, v čím dál tím větší míře v Německu a dalších ekonomicky vyspělých zemích. V některých zemích se dokonce nemovitosti jinou formou než prostřednicvím aukce neprodávají.

V České republice realitní aukce nemají dlouhou tradici a začaly se těšit oblibě mezi prodávajícími i kupujícími až od roku 2015, Kdy skončila ekonomická recese a sazby hypotéčních úvěrů spadly na rekordní minima, což vedlo k obrovskému nárůstu poptávky po nemovitostech, a tím pádem i rapidnímu růstu jejich cen. Výsledkem bylo, že i zkušení realitní makléři nedokázali správně stanovit tržní cenu nemovitostí. Prodej nemovitostí formou aukce tyto problémy vyřešil, protože reálnou cenu nemovitosti určuje výsledek licitace zájemců.

Pro kupující se staly aukce magnetem zejména díky své administrativní jednoduchosti (narozdíl od složitějších dražeb), ale také díky online formě, umožňující kupovat nemovitosti na dálku prostřednictvím internetu.

Přes počáteční rozpaky a skepsi některých prodávajících se aukce nemovitostí i v České republice těší čím dál tím větší popularitě - dle našich zkušeností důvěra prodávajících i kupujících v aukci neustále roste a počet aukcí se meziročně zvyšuje. Dá se očekávat, že za několik let se bude jednat o naprosto běžný způsob prodeje a nákupu nemovitostí. I proto, že podle letitých zkušeností ze zahraničí mohou aukce úspěšně fungovat i na klesajícím trhu, nejen na rostoucím.

 

V ONLINE AUKCI jsme vydražili například:


AUKČNÍ SÍŇ AUREAS - specialista v oboru

Nejsme realitní kancelář! Aukční síň Aureas AUREAS je předním specialistou na online aukce nemovitostí a jednou z prvních společností v České republice v tomto oboru, který je populární například v USA, Austrálii a dalších ekonomicky vyspělých zemích. AUREAS je mladou, dynamickou společností, postavenou na pevných základech našich letitých zkušeností v oboru prodeje nemovitostí tak, abychom prostřednictvím moderního způsobu - "elektronické ONLINE aukce", značně rozšířili možnosti úspěšného prodeje nemovitostí a zároveň umožnili zájemcům o koupi bez nátlaku, formou aukčního jednání, pohodlně z domova, nabídnout prodávajícím dle vlastního uvážení a možností adekvátní kupní cenu za nabízenou nemovitost. Zaměřujeme se na prodej bytů, rodinných domů, komerčních nemovitostí, chat, chalup, pozemků a ostatních nemovitostí. Co nabízíme:

  • Velmi efektivní, rychlý a bezpečný prodej nemovitostí s jedinečnou možností získání co nejvyšší možné kupní ceny, která při tomto způsobu prodeje není již závislá pouze na "odhadu" realitního makléře či majitele prodávané nemovitosti, ale je stanovena reálnou nabídkou od skutečných, koupěchtivých zájemců.
  • Zkušenosti s organizací online aukcí - jako jedna z prvních společností v Česku nabízející online aukce nemovitostí disponujeme několikaletou praxí našich aukčních specialistů, kteří dokáží aukci zorganizovat tak, aby vše proběhlo bez problémů. Máme stanovena jasná a férová pravidla aukce a ty striktně dodržujeme. Postaráme se o široký marketingový zásah (prověřené realitní portály, internetové kampně, sociální sítě, offline reklama atp.), aby byl počet účastníků aukce co nejvyšší. Někteří kupující (zejména z řad investorů) se našich aukcí účastní opakovaně. Pravidelně se našich aukcí v průměru účastní 8-15 zájemců.
  • Prostřednictvím našich smluvních partnerů umíme, pokud budete potřebovat, zajistit jak právní, tak i finanční poradenství v oblasti nákupu a prodeje realit. Pro své klienty využíváme služby renomované právnické kanceláře a dalších smluvních partnerů.

ZDARMA pro vás zajistíme:

  • Kompletní služby v rámci převodu vlastnického práva včetně vyhotovení veškeré dokumentace pro prodej (kupní smlouva atd.).
  • Prezentaci nemovitosti a aktivní vyhledávání zájemců o koupi - prostřednictvím inzerce na realitních portálech, sociálních sítích a dalších reklamních kanálech.
  • Vyhotovení 3D virtuální prohlídky vaší nemovitosti, která zvyšuje šance na prodej za vyšší cenu, protože zájemcům o koupi umožňuje získat lepší představu než klasické fotografie bez nutnosti nemovitost osobně navšívit.
  • Tržní odhad ceny nemovitosti
  • 2 termíny osobních prohlídek vaší nemovitosti - můžete, ale nemusíte být u toho, vše zajistí náš aukční specialista. Osobní prohlídky tak nebudou probíhat nárazově a neočekávaně, vše je stanoveno dopředu, takže si podle toho můžete upravit svůj rozvrh a zorganizovat svůj čas. Pokud budete chtít, mohou samozřejmě prohlídky probíhat i individuálně, záleží pouze na vás.
  • Zprostředkování vyhotovení energetického štítku (PENB) - povinnost nechat vystavit PENB má prodávající jak při prodeji nemovitosti, tak i při pronájmu. PENB vyhotoví náš smluvní partner za standardní cenu.
  • Další služby, jako je úschova peněz, pomoc s daňovým přiznáním atd., pokud bude třeba.

 

PROČ PRÁVĚ AUKCE?

Systém aukce přináší možnost získat co nejvyšší možnou cenu za vaši nemovitost, a to díky systému příhozů, kdy vítězem aukce se stává nejvyšší nabídka. Aukce se vyhlašuje do 1 měsíce, takže nemusíte čekat zbytečně dlouho, jak tomu občas bývá u prodeje přes realitní kanceláře. Pokud ani nejvyšší nabídka nedosáhne požadované ceny, nemovitost nemusíte prodat a tím pádem ani neplatíte provizi. Před aukcí jsou stanoveny zpravidla 2 veřejné prohlídky pro případné zájemce, takže termíny budete dopředu znát. Prohlídky zorganizuje náš aukční specialista, takže u nich můžete, ale nemusíte být osobně. Díky aukci také zjistíte reálnou tržní cenu vaší nemovitosti a rovněž jaký je o ní zájem.

 

Online aukce s AUREAS Standardní realitní kancelář
Způsob prodeje

Moderní

  • aukce nemovitostí je populární ve vyspělých ekonomikách, zejm. v USA, Austrálii atd.
  • online forma umožňuje kupujícím zúčastnit se na dálku, např. z pohodlí domova

Klasický

  • vše probíhá standardním způsobem
Do kdy se obvykle prodá nemovitost

Do 30 dnů

  • stanovuje se pevný termín aukce, platný pro všechny účastníky

Nelze odhadnout

  • občas se čeká i 100 dnů a více
Stanovení prodejní ceny

Nejvyšší nabídka

  • získáte reálnou tržní cenu, dá se získat řádově o desítky i stovky tisíc Kč více oproti požadované ceně
  • online platforma umožňuje účast více kupujícím, kteří se naživo poměří o nejvyšší nabídku

Vlastní odhad

  • licitace o ceně s makléřem, často spojená s nepříjemnými pocity
  • obvykle se prodá prvnímu zájemci
Transparentnost a exkluzivita

100% transparentní

  • aukce se účastní pouze vážní uchazeči o koupi (účastníci aukce), registrovaní do aukce a skládající aukční jistotu
  • kupní smlouva se uzavírá s vítězem aukce
  • AUREAS nabízí v aukci pouze nemovitosti, na které má exkluzivitu (ta trvá pouze do konání aukce, tzn. obvykle 1 měsíc).

Netransparentní

  • realitní kanceláře si často vymýšlejí více fiktivních zájemců
  • nemáte reálný přehled o zájemcích o koupi
  • jednu nemovitost často nabízí více realitních kanceláří, což může být nepřehledné pro prodávající i kupující (realitní kanceláře od sebe často "opisují")
Námaha a náklady

0 Kč, bez námahy 

  • AUREAS zařídí vše zdarma: 100% servis v rámci převodu vlastnického práva (kupní smlouva), prezentace nemovitosti  a reklama, virtuální 3D prohlídky, tržní odhad ceny nemovitosti, vklad do katastru, asistence při přehlašování energií, úschova peněz atd.
  • nyní do 30.6.2021 akce BEZ PROVIZE.

Poplatky navíc

  • některé realitní kanceláře účtují navíc např. poplatek za vklad do katastru nemovitostí, peníze za úschovu apod.
Prohlídky nemovitostí

Po dohodě, obvykle 2x

  • obvykle se dopředu stanoví 2 termíny prohlídek nemovitosti stejné pro všechny zájemce, takže nebudete nečekaně rušeni
  • možno i individuálně 

Nahodile

  • prohlídky probíhají nahodile a musí se občas složitě domlouvat

 

 

JAKÝ JE ROZDÍL MEZI AUKCÍ A DRAŽBOU?

Aukce a dražba - dva termíny, které se často používají jako synonyma. Mezi aukcí a dražbou existuje ovšem řada rozdílů. Podstatný rozdíl je, že aukce se neřídí zákonem o veřejných dražbách č. 26/2000 Sb., ale občanským zákoníkem č. 89/2012 Sb. To potom má i jiný obchodní dopad na celou transakci. Aukce je zcela dobrovolnou záležitostí, kdy si majitel nemovitosti volí sám tento způsob prodeje. V dražbě jde o tzv. přechod práva (např. vlastnického) příklepem licitátora (pokud vydražitel splnil podmínky dražby, zejména uhradil cenu dosaženou vydražením). Vlastnictví přechází na vydražitele k okamžiku příklepu na dražbě. Elektronická prodejní aukce má tu výhodu, že její podmínky mohou být stanoveny i takovým způsobem, kterého není možné na dražbě dosáhnout. Kromě možnosti dálkového přístupu (online forma) je to i doba licitace, zamezení domluvy účastníků, dále pak možnost financování koupě prostřednictvím hypotečního úvěru.

Hlavní rozdíly:

  1. Aukce se řídí občanským zákoníkem č. 89/2012 Sb., zatímco dražby zákonem o veřejných dražbách č. 26/2000 Sb.
  2. Aukce může být nákupní a prodejní, zatímco v dražbě se vždy něco prodává.
  3. V prodejní aukci majitel nemovitost prodává dobrovolně na základě vlastního uvážení, zatímco dražba je spojována hlavně s nuceným prodejem (exekucí) a jejím cílem je zpeněžit majetek dlužníka a uspokojit tak pohledávku věřitelů.
  4. Aukce nemovitostí je atraktivnější pro kupující:
    - Na dražby jsou dle zákona mnohem přísnější nároky než na aukce, které jsou tak mnohem flexibilnější, méně administrativně náročné a pro kupující atraktivnější než dražby.
    - Účast v dražbě nemá význam pro ty kupující, kteří chtějí financovat nákup prostřednictvím hypotečního úvěru a úvěr zajistit kupovanou nemovitostí. Takových kupců je přitom i více než 70 %. Aukce naopak financování hypotékou umožňuje.
  5. Aukce nemovitostí je mnohem výhodnější pro prodávající:
    - Tím že je aukce výhodnější pro kupující, má přirozeně vyšší počet účastníků než dražba, což má samozřejmě vliv na dosaženou prodejní cenu.
    - Dražby jsou proto jako nástroj pro maximalizaci výnosu z prodeje nemovitosti nevhodné, a pro mnoho prodávajících zklamáním. Chcete-li dosáhnout maximální možné ceny při prodeji nemovitosti, zvolte aukci, kde většina omezení spojených s dražbou odpadá. 
  6. Aukce může mít i ONLINE formu, která umožňuje licitovat na dálku (stačí PC nebo mobilní telefon a připojení k internetu), což je velmi pohodlné pro kupující a zvyšuje to tak počet účastníků aukce.
     

 

Klikněte na tlačítko a prodejte Váš byt v online aukci: